De voordelen van ledverlichting

Ledverlichting is de standaard bij nieuwlevering. Echter bij vervanging is dit een bewuste keuze voor de gebruiker. Ledverlichting biedt vele voordelen. Hieronder meer over deze voordelen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen van ledverlichting ten opzichte van gloei- en halogeenlampen.

Ledverlichting wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen consumenten vervangen hun gloeilampen en halogeenlampen tegenwoordig steeds vaker door ledlampen, ook bedrijven zien steeds vaker de voordelen van het gebruik van ledverlichting in. Maar wat zijn de voordelen nu precies van het gebruik van ledlampen ten opzichte van de gloeilampen en halogeenlampen?

Met gebruik van Ledverlichting bespaar je aanzienlijk op je energiekosten
Ledlampen kunnen tot wel 80 of 90% minder energie gebruiken dan de ouderwetse gloeilampen en halogeenlampen.

De levensduur van ledlampen is langer
Wist je dat ledlampen doorgaans een aanzienlijk langere levensduur hebben dan de ouderwetse gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen. Een ledlamp heeft gemiddeld een levensduur tussen de 15.000 en 50.000 branduren. Als vergelijking gaat een gloeilamp ongeveer 1.000 branduren mee, een halogeenlamp 2.000 branduren en een spaarlamp gemiddeld 5.000 branduren.

Ledlampen worden minder warm
Je zult vast al wel eens gemerkt hebben dat gloeilampen of halogeenlampen aardig warm worden als ze een tijdje branden. Door deze hitte is er een hogere kans op brand. Daarnaast zorgt de warmte van gloeilampen er vaak ook voor dat er donkere plekken worden gevorm op de muur of het plafond. Een groot voordeel van ledverlichting is dat ledlampen doorgaans niet zo warm worden, waardoor je jezelf niet kunt verbranden bij het aanraken van de lamp.

Ledverlichting is beter voor het milieu
Doordat ledlampen doorgaans een aanzienlijk langere levensduur hebben en daarnaast veel minder energie verbruiken, zijn deze lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen. Ook worden er bij ledlampen minder schadelijke materialen gebruikt (zoals lood). Het is dus een milieubewuste keuze om voor ledverlichting te kiezen.

Suurs & Co. is de partner voor advies, installatie en onderhoud! Wij bieden deze diensten en systemen vanuit de kennis en ervaring van onze gecertificeerde regelingen. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met het CIBV als certificatie-instelling.