Alle soorten verlichting op een rijtje gezet

Hieronder zijn alle soorten verlichting waarmee SuurS & Co. u van dienst kan zijn op een rijtje gezet. Noodverlichting is er in diverse soorten en maten.

Niet iedere soort is geschikt voor elk pand. Wanneer je noodverlichting wilt aanbrengen, bijvoorbeeld omdat u in een nieuw pand start of omdat de huidige situatie niet meer aan de eisen voldoet, laat je dan adviseren door een specialist van SuurS & Co.

Er bestaan vier verschillende soorten noodverlichting. Hieronder is een korte opsomming opgenomen van de soorten met een voorbeeld van een toepassing.

 1. Vluchtwegverlichting
  Vluchtwegen moeten goed verlicht worden, zodat deze gemakkelijk kunnen worden gevolgd. Om dit te doen is er vluchtwegverlichting nodig. Vluchtwegverlichting brandt niet voortdurend, maar wordt uitsluitend ingeschakeld wanneer er sprake is van een stroomstoring.
 2. Vluchtwegaanduiding
  Vluchtwegaanduiding wordt weleens verward met vluchtwegverlichting, maar er is een heel belangrijk verschil. Vluchtwegaanduiding brandt namelijk wel altijd. Deze soort noodverlichting is bedoeld om aan te geven waar de vluchtwegen zijn te vinden en waar de uitgangen zich bevinden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van pictogrammen.
 3. Anti-paniekverlichting
  De term ‘anti-paniekverlichting’ geeft eigenlijk al het doel van deze soort noodverlichting aan. Het is voornamelijk bedoeld ter voorkoming van paniek. Deze verlichting brandt ook niet voortdurend, maar uitsluitend als de stroom uitvalt. Deze soort noodverlichting staat ook wel bekend als nood-evacuatieverlichting.
 4. Noodverlichting hoog-risico
  Werkplekken die kunnen worden aangemerkt als werkplekken waar men te maken heeft met een verhoogd risico moeten altijd goed worden verlicht. Als het ineens donker wordt door stroomuitval kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Hier is noodverlichting bij hoog-risico werkplekken voor. Deze noodverlichting wordt bijvoorbeeld gezien in horecakeukens.

Suurs & Co. is de partner voor advies, installatie en onderhoud! Wij bieden deze diensten en verlichtingssoorten vanuit de kennis en ervaring van onze gecertificeerde regelingen. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met het CIBV als certificatie-instelling.